-
Eğitmen
Ömer Mavzer
-
Seviye
İleri
-
Kurs Süresi
2 Ay - Erişim 2 Yıl
Yazılım Uzmanlığı Uzaktan Eğitimi
Yazılım, tanım olarak en basit şekliyle; elektronik bir donanımın, belirlenen bir işi gerçekleştirmesi adına derlenen komutlarının bütünü olarak açıklamak mümkündür. Teknolojinin hayatımızın her anında önem kazandığı ve hemen hemen tüm işlerimizde bilgisayar ve buna bağlı yazılımların aktif olduğu bu çağda; eğitimden, pazarlamaya ve hatta güvenliğe kadar tüm konularda yazılım çeşitlerinden yararlanılmaktadır.
Dışardan bakıldığında zor ve karmaşık bir yapı gibi görünse de bugün yazılım konusunda birçok aşamada eğitimler verilmekte ve insanlar bilgilendirilmektedir. Bilgisayar donanımlarına hayat veren; programların, dillerin, belgelerin ve kodların hepsi olarak ele alınabilecek yazılım, aslında yaşamın her alanında ve her an varlığını sürdürmeye de devam etmektedir. Tüm bu süreci profesyonel şekilde yönetebilen, yazılıma dair fikirleri hayata geçiren ve ihtiyaca göre en uygun performanslı hizmeti veren kişiler ise Yazılım Uzmanı unvanı ile sektörde yerini almış durumdadır.
En küçüğünden en büyüğüne bilgisayar programlarının ve elektronik cihazların yaşamımızın bir parçası olmasını mümkün kılan Yazılım Uzmanları; mobil cihaz, bilgisayar ve benzeri teknolojik ortamlarda kullanmak üzere sistemleri geliştirmek, söz konusu ortamlara uygun yazılımları tasarlamak, bakım, test ve değerlendirme süreçlerinde hizmet vermek, değişen yazılım sektöründeki gelişmeleri takip etmek ve buna yönelik yenilikleri planlamak, işletim sistemlerini kurmak, yazılım içi tam güvenliği sağlamak ve yazılımların hatasız çalışması adına çözümler sunmak gibi süreçlerde aktif rol oynamaktadır.
Yazılım Uzmanlığı Kursu
Yazılım Uzmanlığı Eğitimi süresince tüm katılımcılara; masaüstü ve web tabanlı projelerin nasıl oluşturduğuna dair bilgiler sunulmakta, mobil uyumlu web sayfalarının nasıl tasarlanabileceğine dair yöntemler anlatılmakta, Microsoft SQL Server ve veri tabanı hakkında detaylar aktarılmakta, C# .NET ile masaüstü uygulamalarını geliştirme yöntemleri öğretilmektedir. Tüm bunların yanı sıra yazılıma dair genel ve çok özel ipuçlarının yer aldığı bu eğitimin sonunda başarılı olan kişiler ise firmaların yazılım departmanlarında, kamu kurumlarında, yazılım geliştirme şirketlerinde, bilgi teknolojileri eğitimi ve danışmanlık veren markaların bünyesinde istihdam alanı bulabilmekte ya da kendi yazılım firmasını kurma hakkına sahip olabilmektedir.
Bu eğitimin sonunda başarılı olan ve iş hayatında hayalindeki yere ulaşmayı başaran bireyler ise Yazılım Uzmanı, Yazılım Geliştirici, Yazılım Takım Lideri, NET Yazılım Uzmanı, Yazılım Mimarı, Web Yazılım Geliştirici, Open Source Yazılım Geliştirici, Front-end Yazılım Geliştirici, Back-end Yazılım Geliştirici, İş Analisti, Test Uzmanı, Proje Yöneticisi, Veri Tabanı Yöneticisi, Veri Bilimci, Büyük Veri Mühendisi, Raporlama Uzmanı, Bilgi İşlem Yöneticisi gibi unvanlarla hizmet vermeye devam edebilmektedir.
Eğitim boyunca katılımcılara, eğitmen tarafından titizlikle hazırlanmış video ders anlatımları, PDF kaynaklar ve ilgili dokümanlar ile sınırsız tekrar şansı da sunulmaktadır. 2 ay sürecek bu eğitimin sonunda tüm katılımcılara uygulanacak bir Bitirme Sınavı bulunmaktadır.
-
Bu eğitime mevcut yazılım bilgisini üniversite onaylı bir sertifika ile tescillendirmek isteyen, mevcut sektöründe büyümek için teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmayı amaçlayan, her geçem gün personel ihtiyacı artan yazılım sektöründe yer edinmek isteyen, sayısal zekasına güvenen ve yazılım konusuna gerçekten ilgi duyan herkes katılabilir.
Yazılım Uzmanlığı Eğitiminin Faydaları
-
Bu eğitimin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Veri tabanı girişi ve temel sorguları,
- Veri tabanı ayrıştırma,
- T- SQL,
- .NET geliştirme,
- Temel bilgisayar kavramları,
- Programlamaya giriş, algoritma,
- C# ile programlamaya giriş ve .NET platformu,
- IDE tanıtım,
- Windows Form Programlama,
- Değişkenler, operatörler, tip dönüşümleri, hata yönetimi ve kod izleme (DEBUG),
- Masaüstü uygulamalarına giriş,
- Karar yapıları, diziler ve döngüler,
- C# hazır metotları,
- Runtime kontroller,
- OOP nesne yönelimli programlamaya giriş,
- Object Oriented Programing prensipleri,
- Sınıf yapısı, kalıtım ve static öğeler,
- Çok biçimlilik,
- OOP soyut kavramlar,
- Event, Collection kullanımı,
- C# Data Access,
- Web’e giriş,
- HTML 5,
- CSS3,
- Bootstrap,
- DOM,
- JavaScript, JavaScript Dom, JavaScript Storage ve JavaScript karar yapıları,
- JavaScript RegularExpression ve JavaScript
- JSON,
- jQuery,
- Model View Controller,
- View Engine,
- HTML Helpers,
- Data Transfer to View,
- CRUD,
- AJAX,
- Filter,
- Layout,
- View Desing,
- AppStart,
- Area,
- Login işlemleri,
- State Management,
- Web API giriş,
- HTTP Methods ve HTTP Status,
- Web API Action Result, Routing - URL Routing,
- Web API Ajax ve Filters gibi konularda yeterlilik kazandırılmaktadır.